Wie zijn wij ?

Smile zag het daglicht in 1984, toen het werd opgericht door 10 amateurfotografen.
 
Fotoclub Smile werd een VZW op 24 december 1987.
Vanaf september 2020 zijn we gehuisvest in het Dorpshuis aan de Leibeekstraat 2 in Hombeek. Daar kunnen we elke week gebruiken maken van de grote zaal.

Smile typeert zich door een verscheidenheid aan interesses. Onze (vaak eigenzinnige) fotografen capteren wat hen individueel interesseert in de stijl die ze zelf verkiezen. Leden uit onze club wonnen nationaal en internationaal prijzen in categoriën van landschap, architectuur, macro en portret tot digitale bewerkingen.
We geven onze kennis en kunde graag aan elkaar door, zodat de uiteenlopende en diverse disciplines die binnen Smile beoefend worden steevast een verrijking zijn voor de leden.
Een terugkerende rode draad binnen de club blijft zeker de door vele leden gemeenschappelijke interesse in de modelfotografie. Een uiterst uitdagende discipline binnen de kunstfotografie.

Om het mogelijk te maken om de modelfotografie ook tijdens clubavonden in de praktijk te brengen, beschikken we in ons lokaal over een eigen fotostudio. Intussen is Smile Mechelen de thuisbasis van enkele zeer getalenteerde modelfotografen. Het is geen wonder dat Smile in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten, bekend als dé club met specialisatie in modelfotografie.

Woensdagavond is onze clubavond. We komen vanaf 20u samen in ons lokaal om iets te doen dat te maken heeft met fotografie. Onze woensdagavond-activiteiten kunnen allerlei verschillende inhouden hebben. Soms tonen we ons nieuw werk aan elkaar, soms toont iedereen ter bespreking een al dan niet beroemde foto die hem aanspreekt. Verschillende avonden per jaar nodigen we gastsprekers uit om ons iets bij te leren over een bepaalde tak van de fotografie.

Wie wil komen kennismaken stuurt best eerst een mailtje via onze contactpagina.


Waar zijn we te vinden ?


Contacteer ons

Je kan ons contacteren via mail : info@smilemechelen.be

We vergaderen omailto:smilemechelen@gmail.com?SUBJECT=Contact%20via%20websitep woensdagavond in het dorpshuis Leibeekstraat 2 in Hombeek. Als je kennis wil maken met onze club dien je vooraf contact op te nemen via bovenstaand mailadres.


Activiteiten voor niet leden

Fotoclub Smile organiseert op regelmatige basis activiteiten voor niet-leden. Deze worden aangekondigd op de welkom-pagina. Je kan je ook inschrijven op een mailing-lijst om op de hoogte te blijven.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via e-mail, schrijf je hier in :

Loading